Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: kod generowany dynamicznie

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie kod generowany dynamicznie

    Zamieszczam zrobione (beznajdziene ;PPP) zadanie do "pomyslenia"

    Nie zachwyca ono wygladem ani niczym innym- nie jest to celem zadania ;P

    http://crackme.yoyo.pl/

    ciekawy jestem kto podejdzie do zadania od wlasciwej storny i powie tutaj na jakiej zasadzie jest generowany (dynamicznie) ten kod.. milo by bylo, gdybys podal "zakodowana" interpretacje...

    powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Teeed : 05-03-2008 - 11:18

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Hmmmm ciekawie zrobione... mam pewne teorie ale na razie zbieram dane i powoli zabieram sie do analizy. Moze nie bedzie az tak trudno jak wyglada, choc od razu powiem, ze trywialne nie jest hihi bo trywialne juz sprawdzilem

    EDIT:
    Mam nadzieje ze nie zajade Twojego serwera - robie serie pomiarow - zbieram dane i mierze czas z dokladnoscia do mikrosekund hihi... widze pewien wzorzec ale jeszcze nie wiem jaki dokladnie. Czy moge zapytac na jakim laczu stoi serwer? ADSL czy cos symetryczne?
    Ostatnio edytowane przez TQM : 05-03-2008 - 00:47
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    no wiesz..
    docelowo mialo byc zadanie do bt wiec na darmowyn yoyo.pl postawilem...

    nie mam pojecia co do przepustowosci tego "super konta"..

    rob co chcesz.. mi serwerka nei zajedziesz ;P

  4. #4
    h3x
    h3x jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Dec 2007
    Postów
    271

    Domyślnie

    rand(sekunda)+rand(godzina)+rand(milisekunda)


    trafilem?
    na yoyo.pl w bf nie mam zamiaru sie bawic.

  5. #5
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    no coz.. raczej nei ;P

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    W zakresie czasu jaki sprawdzalem kod jest powiedzmy staly w zakresie 1 sekundy, tzn budowa jest taka

    CONST<2 bajty zmienne co 1 sek>CONST<zakonczenie zmienne per-click>

    Podejrzewam, ze czesc tego co podalem jako stale tez sie zmienia - na razie mam za malo probek, tzn zebranych w zbyt malym okresie czasu... Dopiero odpalilem dzisiaj kompa wiec pewnie zapuszcze skrypt co zbiera dane co 10sek i niech leci pare godzin wtedy bede wiedzial cos wiecej - mam nadzieje...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Dobra... mam dalsze obserwacje (B oznaza bajt):

    5B<2B/min><2B/sec>17B<12B/refresh>

    pierwsze 5B sadze tez nie jest stale ale w obserwacjach ktore mam bylo wzglednie stale (wczoraj zmienilo sie na przyklad), bajty 6 i 7 to minuta - zmienia jasie dokladnie co 1 minute..., pozniej nastepne 2 bajty to sekundy (sprawdzalem robiac 5-6 zapytan na sekunde i w ramach 1 sekundy byly stale), pozniej jest 17B co do ktorych nie wiem co to jest a na koncu 12B wyglada mi jak apaczowskie unique_id ale nie jestem pewien - te 12 bajtow zmienia sie z kazdym kliknieciem, czasami majac na koncu = co moze wygladac jak base64

    Jesli ktos chce sprobowac - moge dostarczyc albo moje logi albo 2 skrypty w perlu ktorymi zbieram i przetwarzam dane.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  8. #8
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    jestes bardzo blisko..

    podpowiedz: b64 jest na pewno

    * wiem ze nei nalezy podpowiadac ale chce, zebyscie doszli dalej

  9. #9
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    No wlasnie sprawdzam i sprawdzam hihihi i robi sie coraz ciekawiej - na razie konwertuje swoj log miedzy roznymi formatami liczac na to, ze zauwaze cos czego na razie nie widzialem.

    Pewnie jestem slepy hihi... ale te prawie 20k wywolan strony to bedzie moje IP
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  10. #10
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Ja chcę logi
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Kod Ping.exe
    By szary1 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 03-31-2008, 22:23
  2. Kod
    By aaaaaa in forum Kryptografia
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 10-24-2007, 17:32
  3. Mój kod nie działa.Why?:(
    By fedor in forum Linux
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 06-07-2007, 15:02
  4. [kod] statek.c
    By scorn in forum C/C++
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 12-24-2006, 16:55
  5. 4 cyfrowy kod w iPodzie
    By rafalkam in forum Hacking
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 11-18-2006, 16:40

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj