Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: [php] HTTP, kilka GETow w jednym polaczeniu

  1. #1
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie [php] HTTP, kilka GETow w jednym polaczeniu

    HELLo
    Chcialbym w ramach jednego soketu (jednego polaczenia) wystac kilka naglowkow HTTP, przzegladarce wychodzi to bez problemu, natomiast moj skrypt nie otrzymuje odpowiedzi na drugiego GETa..

    Kod php:
    <?php
    $dane 
    'GET / HTTP/1.1
    User-Agent: Opera/9.50 (Windows NT 5.1; U; en)
    Host: www.google.pl
    Accept: text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml, image/png, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1
    Accept-Language: pl-PL,pl;q=0.9,en;q=0.8
    Accept-Charset: iso-8859-1, utf-8, utf-16, *;q=0.1
    Accept-Encoding: deflate, gzip, x-gzip, identity, *;q=0
    Cookie: PREF=ID=211c1586f556a701:TM=1206369854:LM=1206369854:S=zs_9VOr-l2XBK1S5; SID=DQAAAGkAAAAynt2BRsw_ZLc3CKs3STNuXBxS4Dl-3vMEXxfh-tC1izLr8P--ul67CnSgSVNj3MZLLCLSVuUEZw2YJrUdilbvaVTwZ3Ej42RhUkTJz4ofmY79rKLsE2MmCEUUOodxQtmTxr4INBLYkdpLTDQtdNbx
    Cookie2: $Version=1
    Connection: Keep-Alive, TE
    TE: deflate, gzip, chunked, identity, trailers


    '
    ;


    $dane2 'GET /url?sa=p&pref=ig&pval=3&q=http://www.google.pl/ig%3Fhl%3Dpl%26source%3Diglk&usg=AFQjCNFSBnLC7avBPFGux0D8T8TIS5FDUQ HTTP/1.1
    User-Agent: Opera/9.50 (Windows NT 5.1; U; en)
    Host: www.google.pl
    Accept: text/html, application/xml;q=0.9, application/xhtml+xml, image/png, image/jpeg, image/gif, image/x-xbitmap, */*;q=0.1
    Accept-Language: pl-PL,pl;q=0.9,en;q=0.8
    Accept-Charset: iso-8859-1, utf-8, utf-16, *;q=0.1
    Accept-Encoding: deflate, gzip, x-gzip, identity, *;q=0
    Cookie: PREF=ID=211c1586f556a701:TM=1206369854:LM=1206369854:S=zs_9VOr-l2XBK1S5; SID=DQAAAGkAAAAynt2BRsw_ZLc3CKs3STNuXBxS4Dl-3vMEXxfh-tC1izLr8P--ul67CnSgSVNj3MZLLCLSVuUEZw2YJrUdilbvaVTwZ3Ej42RhUkTJz4ofmY79rKLsE2MmCEUUOodxQtmTxr4INBLYkdpLTDQtdNbx
    Cookie2: $Version=1
    Connection: Keep-Alive, TE
    TE: deflate, gzip, chunked, identity, trailers


    '
    ;

        
    $start=fsockopen("google.pl",80); 
        
    fputs($start$dane); 
        
    fgets($start); 
        
    sleep(10);

        
    fputs($start$dane2); 
        
    fgets($start); 
        
    sleep(10);
        echo 
    "ok";
        exit;
    ?>
    Jak temu zaradzic? Chce w jednym polaczeniu otworzyc kilka podstron..
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Sprawdz odpowiedz serwera czy odpowiada tez keep-alive czy tez odpowiada connection close. Keep alive jest dobrowolnym mechanizmem i zaden serwer nie ma obowiazku go przestrzegac. Jesli klient prosi o keep-alive i serwer to dopuszcza to odpowie podajac w naglowku odpowiedni tekst. Jesli nie bedzie close i po sprawie.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Dalem krotszego sleepa i dziala.... dziwne bo meczylem sie z tym od kilku dni i musialo mi wczesniej pare razy sie udac... czy nie zauwazylem? az taki glupi chyba nie jestem. temat prosze skasowac, pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 03-24-2008 - 19:56
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Autor: 12-17-2007, 20:05
  2. php kilka pytan
    By maxhack in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 10-27-2007, 01:52
  3. Pytań kilka
    By dzejson in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 12-27-2006, 13:38

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj