Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 20

Temat: php Socket

  1. #1
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie php Socket

    HELLo
    Ma ktos moze jakies arty wyczerpujace temat socketow w php? wiem ze przy ich pomocy mozna robic na prawde niezle bajery, tylko ciezko jest cokolwiek na ten temat znalesc, przyklady na php.net sa raczej skromne
    interesowalo by mnie na poczatek wpisywanie cos do formularza i wysylka, a na koniec, skrypt posredniczacy w pobieraniu pliku z innego serwera, ktos moglby zarzucic jakimis przykladami albo artykulami?
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie

    fsockopen + etheral + przeglądarka ?
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

  3. #3
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Cytat Napisał naichniach Zobacz post
    fsockopen + etheral + przeglądarka ?
    Swietny art, ale prosil bym o cos bardziej wyczerpujacego...
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Skrypt posredniczacy w pobieraniu plikow z serwera to musialby dzialac jak proxy generalnie - pobrac na lokalny dysk i wystawic odpowiedni link. Jesli mowa o sciaganiu plikow z serwisow jak youtube.com itp to sa juz na sieci gotowe strony ktore po prostu wyciagaja ze strony o podanym URLu wlasciwe linki i udsylaja Ci link do wlasciwego content'u - wtedy nie musisz nic sciagac, jedyne co robisz to zassanie stronki i wyssanie paru elementow (wyrazenia regularne hihi) i wypluciu odpowiednio zrobionego linka do klienta.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Wiesz, tacy ludzie jak ty mnie naprawdę wkur^#&^@#$... zgadnij dlaczego? Sam odsyłasz do googli innych, a jak co do czego przyjdzie to zadajesz takie pytania... http://www.google.pl/search?q=php+so...ient=firefox-a

  6. #6
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Cytat Napisał Frubi Zobacz post
    Wiesz, tacy ludzie jak ty mnie naprawdę wkur^#&^@#$... zgadnij dlaczego? Sam odsyłasz do googli innych, a jak co do czego przyjdzie to zadajesz takie pytania... http://www.google.pl/search?q=php+so...ient=firefox-a
    a temu znowu cisnienie skoczylo do 320, nie ma na googlach fajnych przykladow socketow php, szukalem, nie znalazlem

    TQM, chodzi mi o skrypt posredniczacy w siaganiu w locie, wlasnie proxy... ale bez wczesniejszego zapisywanie na dysk calosci, to juz jest inny paragraf, sam rozumiesz
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Wiem o co chodzi, tylko zastanawiam sie po co odkrywac kolo na nowo skoro Twoje nie bedzie wcale bardziej okragle?

    PHP to nie jezyk do takich rzeczy bym powiedzial. Skoro chcesz sciagac cos w locie i robic jako proxy bez sciagania najpierw calosci do siebie i serwowania od siebie to musisz sam implementowac protokoly - chocby HTTP... Przegladarki maja teraz mase logiki, to juz nie jest prosty GET/POST ale sporo wiecej informacji w naglowkach - czy jest sens to implementowac od zera? Czy nie prosciej pobrac dane gotowymi funkcjami a pozniej otworzyc plik tymczasowy i zaczac wypluwac... albo jeszcze prosciej - udostepnic i podrzucic unikatowy link i dac zajac sie downloadem serwerowi?

    Nie zrozum mnie zle... po prostu jestem przeciwnikiem przepisywania kodu na nowo i utrudniania sobie zycia zbedna praca
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  8. #8
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Cytat Napisał tqm Zobacz post
    udostepnic i podrzucic unikatowy link i dac zajac sie downloadem serwerowi?
    No dobrze, wlasnie cos takiego chcialbym osiagnac, ale jak to mialo by wygladac?
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  9. #9
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    zasysasz plik do siebie, zapisujesz w pliku tymczasowym i tworzysz do niego link Kiedys robilem w PHP cos w rodzaju e-Dysk'u - aplikacja pozwalala studentom na przechowywanie plikow w pracowni. Na zajeciach pracowali na pliku, pozniej wrzucali go na serwer przez WWW, ten sprawdzal czy plik nie ma wirusa itd i zapisywal pod znana tylko sobie nazwa oraz tworzyl log, dzieki czemu wiedzialem kiedy plik byz wrzucony. Nie pozwalalem na kasowanie plikow, mozna bylo jedynie dodawac nowe i pobierac to co jest (np wrocic do starszej wersji pliku).

    Na dysku pliki byly zapisywane pod zupelnie innymi nazwami niz te co sie wyswietlaly a przy sciaganiu po prostu skrypt wysylal odpowiednio sformatowany naglowek o ile pamietam i pozniej wypluwal pliczek :P
    Nie pamietam szczegolow, pisalem to chyba pod koniec 2003 albo w 2004 roku jesli znajde kod to kawalek podrzuce ale watpliwa sprawa - serwer diabli wzieli a kopii raczej nie mialem :-/
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  10. #10
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Dobra, to z sockami do tego celu sobie narazie dam spokoj...

    wyskrobalem cos takiego:
    Kod:
    <?php 
    
    if ( $_SERVER[ 'HTTP_REFERER' ] == "http://dobryurl.php" or "http://www.tezdobryurl.php" )
    {
    $file = './1.rar'.basename($fname); 
    $nazwapliku = "Super Archiwum.rar";
    header("Cache-control: private"); 
    header("Content-Type: application/octet-stream"); 
    header("Content-Length: ".filesize($file)); 
    header("Content-Disposition: attachment; filename=".basename($nazwapliku)); 
    header("Connection: Close"); 
    
    readfile($file); 
    }
    else
    {exit;
    }
    ?>
    dziala, ale mam jeden wielki problem, kiedy przerywam pobieranie, skrypt ciagle mieli zajmujac nawet 20% CPU, trwa to PONAD MINUTE, jesli otworze i zamkne takie pobieranie jeszcze ze dwa razy, to komp jest ubity na pare minut, 100% CPU, 100% HDD, jak temu zaradzic?
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. o as i php
    By maxhack in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 10-17-2007, 16:06
  2. raw socket
    By 31337 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 05-29-2007, 19:58
  3. SSL, PHP i socket.
    By 31337 in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 05-18-2007, 18:50
  4. PhP
    By Michal_sh in forum Hacking
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 04-12-2007, 14:38
  5. [c/c++]Socket i "Struct"
    By skiter in forum C/C++
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 10-10-2006, 06:13

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52