Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: [Perl] Problem z logowaniem

  1. #1
    Zarejestrowany
    Oct 2012
    Postów
    72

    Domyślnie [Perl] Problem z logowaniem

    Witam!

    Mam mały problem z logowaniem. Konto jest testowe.

    AutoIt
    Kod:
    $oHTTP = ObjCreate("winhttp.winhttprequest.5.1")
    $oHTTP.Open("POST", "http://www.datezone.com/index.php?action=logowanie&mode=zaloguj")
    $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded")
    $oHTTP.SetRequestHeader("Content-Type", "text/html; charset=UTF-8")
    $oHTTP.Send("back=http%3A%2F%2Fwww.datezone.com%2F&login=humorek12&password=qwerty123&remember_me=on")
    
    $Response = $oHTTP.ResponseText()
    
    MsgBox(64,'',$Response)
    Perl

    Kod:
    use LWP::UserAgent;
     
    my $ua = LWP::UserAgent->new;
     
    my $server_endpoint = "http://www.datezone.com/index.php?action=logowanie&mode=zaloguj";
     
    # set custom HTTP request header fields
    my $req = HTTP::Request->new(POST => $server_endpoint);
    $req->header('content-type' => 'application/x-www-form-urlencoded');
    $req->header('content-type' => 'text/html; charset=UTF-8');
    
    # add POST data to HTTP request body
    my $post_data = '{ "back": "http%3A%2F%2Fwww.datezone.com%2F", "login": "humorek12", "password": "qwerty123", "remember_me": "on" }';
    $req->content($post_data);
    
    my $resp = $ua->request($req); 
    if ($resp->is_success) {
        my $message = $resp->content;
        print "Received reply: $message\n";
    }
    else {
        print "HTTP POST error code: ", $resp->code, "\n";
        print "HTTP POST error message: ", $resp->message, "\n";
    	
    }
    W AutoIt loguje, w Perlu nie.
    W czym może tkwić problem?

    Pozdrawiam.

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Po pierwsze ustawilbym tylko jeden content-type (application/x-www-form-urlencoded) a ty ustawiasz dwa.

    Po drugie, w kodzie perla wysylasz w POST zupelnie inne dane - AutoIT wysyla prawidzy application/x-www-form-urlencoded a w Perlu zrobiles JSON, wiec jak zmienisz na to samo co wysyla AutoIT to powinno pomoc :-)
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Oct 2012
    Postów
    72

    Domyślnie

    Ok, już sobie poradziłem. Do zamknięcia.

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    To podziel sie informacja co to bylo, tak dla potomnych
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52