Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Lamerskie pytanie melona

  1. #1
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    84

    Domyślnie Lamerskie pytanie melona

    http://net-force.nl/challenge/level102/ wie ktos moze jak zlamac to nie mowcie hasla tylko dajcie wskazowki jak bo chcialbym sie nauczyc tego thx

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    ***********
    * markossx *
    ***********

  3. #3
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    pasword to chyba zestawienie znaków
    (11,12);
    (18,19);
    (23,24);
    (16,17);
    (24,25);
    (1,4);z ciągu
    0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMN OPQRSTUVWXYZ
    jeśli tak to sory ze popsułem cizabawe
    a jeśli nie to niewiem bo nieznam javascriptu

    dobra
    litera 11,12
    to chyba pierwsze lietry hasła do których dodajesz
    litery 18,19 itd
    chyba się zdenerwóje i to przejde
    kluczowa funkcja substring
    wystarczy zobaczyc jakie ona ma zadnie
    i to wszystko
    masz linkahttp://blatek.ma.ciekawe.info/javascript/ob_string.html
    funkcja operujen aciagach znaków
    pobiera dwa argumenty
    liczbowe
    argument o mnieiszei wartości jest traktowany jako pierwszy
    wieć taki zapis

    password = numletter.substring(11,12);

    password = password + numletter.substring(18,19);
    dodaje do jedenastego i dwunastego znaku ciągu
    18 19 znak ciągu
    itd
    tak mi się wydaje przynajmniei
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 03-19-2007 - 17:25

  4. #4
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    84

    Domyślnie

    Wielkie dzieki za odp (do piero zaczynam ta przygode z hackingiem takze spoko ) wsty mi prosic o pomoc ale p[rosil bym o nia z tym zadaniem http://net-force.nl/challenge/level104/
    Ostatnio edytowane przez Melon : 03-19-2007 - 18:05

  5. #5
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    84

    Domyślnie witam

    Sry za glupie pytania ale chcialem napomknac jeszcze do dwoch hackme i nie bede owijal w bawelne bo nie ma co tak wiec mogl by mi ktos pomuc w hackme level 3 ? wime o co chodzi tylko nie kapuje x,x+2 (www.uw-team.org/hm3next/index.htm) A druga sprawa to nie mam kompletnie pojecia o co chodzi w pierwszym zadaniu w hackme adexa czyli

    Niestety ale żeby przejść dalej musisz tutaj przyjść z http://onet.pl oraz używać specjalnego proxy: "hackmebejbe"

  6. #6
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    hackme adexa chodzi o referer
    o ile pamiętam
    ato (www.uw-team.org/hm3next/index.htm)
    to nie lewel trzeci tylko pierwszy chyba ?
    hasło to hackme
    jak mi podasz pierwiastek
    z
    1550025
    to ci powiem co jest w lewelu trzecim
    bo niestety nieumie obsłużyć kalkulatora
    aleo ile moja pamiec się niepopsuła
    to hasło lewelu trzeciego to wiola
    a może czwartego niepamiętam ale jakoś tak to było
    atu
    http://net-force.nl/challenge/level104/
    to hexy formularz i coś jescze zaciemnione odpowiednikami szesnastkowymi
    zacznij od przełożenia tego na "polski"
    tak na marginesie
    to hackme tzeba przechodzić samemu tak jest filozofia tei zbawy anie zadawać pytania innym
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 03-20-2007 - 01:52

  7. #7
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    84

    Domyślnie Php ;d

    Utknolem w levely 5 i zaraz wam powiem do czego udalo mi sie dojsc mam takie cos http://www.uw-team.org/hm3next/pierw...?error=zle.htm i htm zmienilem na php oraz dowiedzialem sie z error musze zmienic na file a potem wpisac nazwe pliku ktory chce zeby sie otworzyl ale za cholere nie wiem co dalej bo jak wpisze file=pierwszy.php to nic tak samo jaki i file+pierwszy.php file-pierszy.php file?pierwszy.php file.php=pierwszy.php itd poradcie co mam zrobic tym bardziej jezeli przeszliscie hackme v 3.0 by unknow bym byl wdzieczny za Odp
    Ostatnio edytowane przez Melon : 03-20-2007 - 20:47

  8. #8
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    1

    Domyślnie

    http://www.uw-team.org/hm3next/pierw...r=pierwszy.php


    sluchaj moze najpierw naucz sie samych podstaw js i php a potem sie bierz za takie rzeczy bo to nie jest sztuka pogoglowac i przeszperac fora i sie cieszyc ze sie jest zaj*** zajefajnym crackerem. Czlowieku jak nie wiesz czegos to sam szukaj pokombinuj a nie czekaj na gotowe. Ja zeby przejsc lvl 5 w hackme3 unknowna sporo musialem poczytac jak dziala php i poznac jego podstawy i to mi dalo satysfakcje bo sie nauczylem czegos pozytecznego.

Podobne wątki

  1. pytanie
    By ironwall in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 03-10-2007, 17:03
  2. Pytanie
    By michał22 in forum Windows
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 01-28-2007, 13:28
  3. PyTaNiE
    By Andradiel in forum Hacking
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 01-23-2007, 20:20
  4. [skrypt] - pytanie
    By Error in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 12-27-2006, 13:25

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj