Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: wysyłanie maila ze strony

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    321

    Domyślnie wysyłanie maila ze strony

    więc napisałem taki krótki skrypt może mi ktoś powie gdzie jest błąd bo jak próbuje wysłać wywala mi
    Kod:
    Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /var/www/sites/yoyo.pl/a/n/andrews/email.php on line 33
    poniżej podaje treść skryptu
    Kod php:
         <?
          $adresip 
    $_SERVER[REMOTE_ADDR];
          
    $nick $_POST['nick'];
          
    $mail $_POST['mail'];
          
    $wiadomosc $_POST['wiadomosc'];
          
    mail("[email protected]""WWW.ANDREWS.YOYO.PL ""$wiadomosc""FROM:\"ANDREWS.YOYO>PL\" <"$adresip $mail $nick">\n" );
          echo 
    "twoja wiadomość została wysłana";
          
    ?>
    teraz podam treść formularza
    Kod html:
          <Form method="POST" action="email.php">
          nick</br>
          <input type="text" name="nick"></br>
          adres email</br>
          <input type="text" name="mail"></br>
          <textarea name="wiadomosc" cols="20" rows="5">tu wpisz swoją wiadomość</textarea>
          <input type="submit" value="wyślij"/>
          </form>
    moze mi ktos powiedziec gdzie tu jest błąd
    strone hostuje na yoyo.pl
    Ostatnio edytowane przez 4ndr1u : 09-08-2008 - 18:30
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

    Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"

  2. #2
    Zarejestrowany
    Aug 2008
    Postów
    36

    Domyślnie

    Błąd informuje że coś nie gra z 33 linijką strony, na przyszłość zaznaczaj która to linijka albo wklejaj cały kod, żeby było wiadomo w którym miejscu jest błąd.

    Kod:
     mail("[email protected]", "WWW.ANDREWS.YOYO.PL ", "$wiadomosc", "FROM:\"ANDREWS.YOYO>PL\" <"$adresip , $mail , $nick">\n" );
    Jak sądzę chodziło o tę linijkę. Nie wiem czy zauważyłeś, ale podając argument FROM, za znakiem < kończysz string i wstawiasz 3 zmienne oddzielając je przecinkami, to bez sensu zapis. Nie mam pojęcia co zamierzałeś zrobić ale to raczej robi się inaczej, próbuj ;P
    "Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty,
    ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się,
    że ta studnia jednak nie ma dna."
    - Stephen King

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Cytat Napisał andriu94 Zobacz post
    moze mi ktos powiedziec gdzie tu jest błąd
    Blad jest przede wszystkim w tym ze nie zajrzales do manuala od PHP do opisu jak zapisuje sie zmienne a dokladnie stringi wszelkiej masci... policz sobie cudzyslowy oraz zastanow sie co masz miedzy nimi i bedziesz wiedzial gdzie masz blad w skladni.

    To sa elementarne podstawy - opisane w kazdym kursie PHP jaki widzialem!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Podobne wątki

  1. Wysyłanie maila bez nagłówka
    By Vel in forum Security
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 08-23-2008, 12:51
  2. Porty Strony ,Błedy strony ,Fake mail !!!
    By Cyber100 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 07-05-2008, 15:21
  3. Cafeini - wysyłanie maila
    By pierzu in forum Wirusy/Konie trojańskie
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 09-30-2007, 16:19
  4. alians na maila
    By scorpio in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 08-06-2007, 17:44
  5. logowanie na maila
    By parolL in forum TCP/IP/Analiza/Badanie
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 04-23-2007, 16:12

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj