Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: bufor http

  1. #1
    rip
    rip jest offline Banned
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    534

    Domyślnie bufor http

    pisze serwer proxy, i mam kilka problemow.

    1. jaki bufor ustawic na odbieranie danych?
    chodzi oto, ze ida w formacie: TYP http://asd.fg.hj:port/dir/plik.html HTTP/1.1.
    Jaka jest maxymalna dlugosc wszystkich naglowkow? Bo raczej mam w nosie naglowki procz pierwszego a ten chce odebrac w calosci. Czy 4096 bedzie ok (1 call VirtualAlloc)? I czy Moge 'puscic' kazde zondanie? Czyli nie sprawdzac pierwszego czlonu (get/post/x' or 1=1/etc..)

    2. Czy brak obslugi keep-alive znaczaco wplynie na wydajnosc?
    Ostatnio edytowane przez rip : 06-18-2008 - 19:19

  2. #2
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Cytat Napisał rip Zobacz post
    pisze serwer proxy, i mam kilka problemow.

    1. jaki bufor ustawic na odbieranie danych?
    chodzi oto, ze ida w formacie: TYP http://asd.fg.hjort/dir/plik.html HTTP/1.1.
    Jaka jest maxymalna dlugosc wszystkich naglowkow? Bo raczej mam w nosie naglowki procz pierwszego a ten chce odebrac w calosci. Czy 4096 bedzie ok (1 call VirtualAlloc)? I czy Moge 'puscic' kazde zondanie? Czyli nie sprawdzac pierwszego czlonu (get/post/x' or 1=1/etc..)

    2. Czy brak obslugi keep-alive znaczaco wplynie na wydajnosc?
    1. Nagłówki mogą być naprawdę długie, ponieważ metoda POST jest dość rozlazła, ale kto powiedział że od razu masz wciągnąć całe zapytanie? Jeśli to proxy to ktoś z tobą się łączy po czym Ty łączysz się z hostem docelowym i możesz mu wysyłać po niewielkiej części, TCP na to pozwala. Zalecany przezemnie buffor to 65536B.

    2. Zależy od tego, co będzie na serwerze. Jeśli strony będą zawierać wiele małych elementów, to zdecydowanie tak, w przypadku tych dużych, nie sądze.
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  3. #3
    rip
    rip jest offline Banned
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    534

    Domyślnie

    mam taki pomysl:
    bufor daje 512 i bede odbieral tylko pierwsza linijke. czyli to co musze zmienic.
    rozdzieje sscanfem typ_zadanie url, wyciagne adres i wysle. A potem jakos pojdzie reszta i zrobie petle do konca.

Podobne wątki

  1. Http
    By janiety in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 11
    Autor: 12-12-2007, 13:18
  2. ip - http
    By Danielos13 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 38
    Autor: 09-16-2007, 22:37
  3. http 80
    By eryk in forum Hacking
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 05-16-2007, 19:58

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj