Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: [php] wchodzenie na strone w tle

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    przed komputerem
    Postów
    63

    Domyślnie [php] wchodzenie na strone w tle

    Niestety nie wiem jak to zrobic a google nie przychodzi z pomoca.

    Wiec tak mam skrypt zamiar zrobic skrypt ktory pobiera dane od usera potem sam (w tle) wchodzi na jakas stronke wprowadza te dane potem oddaje userowi linka do strony docelowej.

    Teraz tak mam problem z wejsciem na strone w tle.

    Myslalem ze to zrobie iframem ale na iframie nie umiem wykonac operacji (np. musze przekazac userowi self.location iframa).

    Drugie jest to ze nie wiem jak zmienic naglowek http (dokladniej cookie) podczas wchodzenia na stronke w tle(jak juz sie z tym uporam ).

    Jesli odeslecie mnie do google (tak przypuszczam) to dajcie chociaz keywords
    Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.

  2. #2
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Co znaczy w tle?
    Jeśli strona pobiera dane przez GET to nie ma problemu, dodajesz tylko na końcu parametry i nazwy zmiennych.

  3. #3
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie

    mozesz na 2 sposoby:
    file_get_contents - tylko get, lub fsockopen, fwrite - wszsytko co ci sie podoba.

    $fp=fsockopen(adres, port)
    fwrite($fp, 'get /gvyuu.php?a='.addslashes($_GET['a']).' http/1.1'."\r\n".'Host: nfeerert43.com'."\r\n\r\n");
    fread(...)
    jakos tak, dawno sie nie bawilem php

  4. #4
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    przed komputerem
    Postów
    63

    Domyślnie

    Dzieki o to chodzilo.

    Ale teraz caly skrypt jest napisany tak jak 31337 napisal fsockopen(), fwrite() i wlasnie do teraz dziala dopoki nie dodam fread()
    Jesli do sktyptu dodam cos takiego:

    Kod php:
    while(!feof($fp)){
            echo 
    fread($fp,120)

    Wtedy gdy wejde na strone mam wdzieczny ekran z napisem
    Internal Server Error 500 !!!

    @edit gdy przepuszcze moj skrypt przez interpreter php na moim komputerze php nie pozakuje bledow ani ostrzerzen ale zawiesza sie na momencie w ktorym ma wyswietlic dane (fread())
    Ostatnio edytowane przez andrew8666 : 10-28-2007 - 19:19
    Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Niektore serwery maja wylaczone niektore funkcje w PHP - efektem moze byc taki wlasnie blad, choc raczej nie powinien byc 500 ale info ze taka a taka funkcja jest zablokowana.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  6. #6
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    przed komputerem
    Postów
    63

    Domyślnie

    Tylko ze to nie wina hostingu bo jak na wlasnym kompie przepuscilem to przez interpreter to on zawiesil sie przy miejscu gdzie mial wyswietlic dane (fread()).
    Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    heh... nie za bardzo wiem co chcesz zrobić - co dokładnie wysyłać - wiec odpowiem na te pytania - które widzę...

    Myslalem ze to zrobie iframem ale na iframie nie umiem wykonac operacji (np. musze przekazac userowi self.location iframa).
    JavaScript rulezzz
    ale nie tylko - php'em też się da - i to bardzo prosto - wysyłasz ponownie stronę tylko ze ze zmienionym kodem... - ale iframe ną beeee

    Drugie jest to ze nie wiem jak zmienic naglowek http (dokladniej cookie) podczas wchodzenia na stronke w tle(jak juz sie z tym uporam ).
    to odbierz od usera co masz odebrać - potem wygeneruj sobie na tej podstawie nagłówek (cURL) i send.... powinno zadziałać...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Podobne wątki

  1. jak zhakowac strone ionternetowa ?
    By szumlak in forum Hacking
    Odpowiedzi: 22
    Autor: 07-24-2012, 09:27
  2. Odpowiedzi: 9
    Autor: 07-24-2007, 21:53
  3. jak zabezpieczyc strone haslem
    By ironwall in forum HTML/DHTML/XHTML
    Odpowiedzi: 18
    Autor: 07-20-2007, 08:39
  4. Włam na strone php
    By darkhijacker in forum /dev/null
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 05-04-2007, 13:24
  5. jak zrobic strone we flash ?
    By szumlak in forum Java Script/Flash/Inne
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 03-05-2007, 23:20

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj