Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Przeglądarka przechwytująca zmienne z pamięci?

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    31

    Domyślnie Przeglądarka przechwytująca zmienne z pamięci?

    Chciałbym wiedzieć czy jest możliwe aby strona poprzez samo wejście powodowała przechwycenie zmiennych?

  2. #2
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi a ja chciałbym wiedzieć o co dokładnie chodzi - opisz to jakoś bardziej po ludzku co chcesz zrobić bo nie mogę zrozumieć
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #3
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

    Domyślnie

    Penie chodzi o fale "muzgowe".
    Liczysz na wtyczkę do firefoksa? :-D

  4. #4
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    31

    Domyślnie

    Chodzi mi o to że programy podczas pracy przechowują w pamięci jakieś dane i czy jeżeli wejde na jakąś strone to jest możliwe że może odczytać coś z mojej pamięci ram?

  5. #5
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    jak sam napiszesz przeglądarkę i zmusisz kogoś żeby z niej kożystał

    w przypadku popularnych przeglądarek nie
    chyba ze znajdziesz w nich jakiś błąd
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  6. #6
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie

    w przypadku popularnych przeglądarek nie
    Przecierz połowa ludzi kożysta z IE^^

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Cytat Napisał zorlan Zobacz post
    Chciałbym wiedzieć czy jest możliwe aby strona poprzez samo wejście powodowała przechwycenie zmiennych?

    do 31337 - zalezy jak to rozumieć przez samo wejście nie da rady - bo IE nie wyśle takich informacji. owszem jest dziurawa i można podczepić jakiś inny program który to zrobi ale wtedy to już nie ie.
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  8. #8
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    31

    Domyślnie

    No niestety a wszystkie dziury są wyłąpywane przez anty virusy więc i tak nie osiągne tego co chce ;P

  9. #9
    Avatar Sardihan
    Sardihan jest offline Blastmaster
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    polsza
    Postów
    747

    Domyślnie

    jesli chodzi ci o wyswietlanie kodu php itp w jakims okienku to to sie nieuda - strona jest kompilowana na html juz na serwerze

  10. #10
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Sardihan - tu w ogole chodzi o co innego

    Chodzi mi o to że programy podczas pracy przechowują w pamięci jakieś dane i czy jeżeli wejde na jakąś strone to jest możliwe że może odczytać coś z mojej pamięci ram?
    pozdrawiam!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. [winapi]dostęp do pamięci
    By 31337 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 04-24-2007, 19:18

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52