Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: BackTrack 5 na Virtualbox.

  1. #1
    Zarejestrowany
    Oct 2009
    Skąd
    Katowice
    Postów
    158

    Domyślnie BackTrack 5 na Virtualbox.

    Witam wszystkich

    No więc pobrałem sobie BT5 i chciałem puścić go na wirtualnej maszynie ale jak utworzyłem maszynie i ją odpaliłem to tylko pisze intro od cd boota (Peter Anvin bla bla) a jak patrze w log to pisze:
    Kod:
    Guest Log: BIOS: int13_cdrom: function 42, status 04 !
    A, to raczej nie wina .iso płyty bo kilka razy pobrałem i kde i gnome wersje(md5 nie sprawdzałem)
    Szukałem po googlach i niczego konkretnego znalazłem.
    Co mam zrobić żeby bt5 odpalił na VB?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

    Domyślnie

    Trochę dziwne...

    Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdzić sumę kontrolną...to da ci pewność co do ściągniętego obrazu...

    Jeśli nie to to spróbuj zwiększyć ilość RAM-u przydzielonego VM...

    Pozdrawiam

    ps mi odpala bez problemu

  3. #3
    Zarejestrowany
    Oct 2009
    Skąd
    Katowice
    Postów
    158

    Domyślnie

    Okej, robi się coraz dziwniej. Checksumy MD5 nie zgadzają się ale to jest dziwne bo już ściągnąłem 2x wersje KDE i 2x GNOME i dalej sie checksum nie zgadza.

  4. #4
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

    Domyślnie

    No to masz odpowiedź...

    Spróbuj ściągnąć z innego źródła...nie wiem skąd teraz ściągasz...

    Suma musi się zgadzać!

    Pozdrawiam

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Uzywam wersji GNOME i dziala bez problemow...

    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  6. #6
    Zarejestrowany
    Oct 2009
    Skąd
    Katowice
    Postów
    158

    Domyślnie

    Ściągnąłem bt z torrenta a nie direct linka i teraz wszystko fajnie chodzi. Dzięki!

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Postów
    226

    Domyślnie

    Witam ściągnąłem bt5 checksum się zgadza lecz jak odpalam na PC to nic się nie dzieje na laptopie uruchamia się lecz gdy próbuje zainstalować to przy wyborze języka zawiesza się i nic dalej nie mogę zrobić co poradzicie?
    Ostatnio edytowane przez szymkraw : 06-14-2011 - 22:35

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj