Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Pasek stanu

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    16

    Domyślnie Pasek stanu

    Witam!

    Mój problem polega na tym iż szukam skryptu na pasek "stanu". Nie wiem dokładnie jak to nazwać. Chodzi mi, że jak wpisze np. 34% to do 34 % się zmieni kolor na niebieski a reszta będzie zielona np.

    Głównie chodzi mi, że chcę taki pasek zastosować na stronie z dotacjami na serwer i właśnie tu mi jest potrzebna wasza pomoc.

    Szukałem w google, ale niestety niezbyt wiem jak sprecyzować zapytanie, abym znalazł odpowiedź. Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość.

  2. #2
    finrodq jest offline Pierwsze Kroki..
    Zarejestrowany
    Feb 2009
    Skąd
    Lublin
    Postów
    95

    Domyślnie

    zle szukales ;p
    Kod php:
    <?
    //espey soft 2009
    $ilemamy $_GET['ile'];
    $calosc $_GET['calosc'];
    $procent $ilemamy $calosc 100;
    $procent2 100 $procent;
    echo 
    '<table border="1" cellspacing="1" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#000000" width="100" ><tr><td width="'.$procent.' %" bordercolor="#FFFFFF" bgcolor="#008000">&nbsp;</td><td width="'.$procent2.' %" bordercolor="#FFFFFF" bgcolor="#AE0000">&nbsp;</td></tr></table><BR>Mamy już '.$ile.'zł, a potrzebujemy '.$calosc.'zł<HR>';
    ?>
    źródło
    Ostatnio edytowane przez finrodq : 10-18-2009 - 21:23

  3. #3
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    16

    Domyślnie

    Cytat ze strony:

    skrypt nie dziala poprawnie bo jesli dam ze mam 50/20 albo 20/20 to nigdy kreska nie bedzie w 100% zielona

    Ok. Temat do zamknięcia.
    Ostatnio edytowane przez mattix92 : 10-19-2009 - 00:15

  4. #4
    Zarejestrowany
    May 2010
    Postów
    1

    Domyślnie

    działa tylko trzeba dłużej poczekać. pewnie dużo waży ten plik
    BORROWS

  5. #5
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    To jest dział JavaScript, a kolega "finrodq" sypie kodem PHP...
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

Podobne wątki

  1. [WinApi] pasek URL w mozilli
    By Matijas6113 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 06-16-2009, 08:18
  2. Javascript pasek adresu
    By Michal_sh in forum Hacking
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 04-02-2008, 20:14
  3. Pasek Szybkiego uruchamiania
    By pegazx in forum Windows
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 03-18-2008, 13:49

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj