Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: automatyczne naciskanie buttona

  1. #1
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie automatyczne naciskanie buttona

    Jak poprzez pasek url nacisnąć buttona na stronie, jeżeli wszystko jest na get tak jak to jest np. tutaj http://smsy.ugu.pl/ruben.html

  2. #2
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    tak czy inaczej robisz przekierowanie... nie lepiej zrobic refresh w meta?
    War, war never changes.

  3. #3
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    Po analizie kodu strony doszedłem do wniosku, iż ten button nie przekierowuje lecz po jego naciśnięciu wykonuje się dalszy kod na tej samej stronie.

  4. #4
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    ze niby POST ?
    War, war never changes.

  5. #5
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    Tak post, wiem że można przesłać dane na nie swoją stronę za pomocą curla nawet gdy jest post, ale jak zatwierdzić wprowadzone dane nie wiem jak wykonać.

  6. #6
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    54

    Domyślnie

    Za pomocą JavaScript można tego dokonać na kilka sposobów. Przykładowo można tak:
    Kod:
    javascript:document.forms[0].button.click()
    lub tak:
    Kod:
    javascript:document.all['button'].click()
    Powinno zadziałać jeżeli przycisk nosi nazwę button i jest w pierwszym formularzu (1 przykład).

    Dodatkowo nie ma znaczenia czy formularz jest wysyłany poprzez GET czy POST. Działa to w ten sam sposób jakby nacisnąć przycisk (używając myszki lub klawiatury).

  7. #7
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    Ok, wielkie dzięki. Bardzo mi pomogłeś. Jakby na tym forum były piwa to bym ci postawił

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Autor: 04-17-2008, 14:55
  2. Odpowiedzi: 2
    Autor: 08-31-2007, 23:21
  3. automatyczne wylogowywanie
    By markossx in forum Problemy/Skargi
    Odpowiedzi: 13
    Autor: 08-11-2007, 21:40

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52