Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: jak byscie napisali skrypta

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie jak byscie napisali skrypta

    witam

    mam problem ze skryptem js

    <script type="text/javascript">
    function napisz(tekst)
    {
    znak=tekst.length;

    document.forms["wpisz"].pole2.value=znak;}
    </script>
    <form name="wpisz">
    napisz jakis wyraz
    </br>
    <input type="text" name="pole1" onChange="napisz(this.value)">
    </br>
    <input type="Text" size="2" name="pole" >
    litera tego wyrazu to:
    <input type="text" name="pole2">
    </form>


    chyba niemusze opowiadac bo widac oco chodzi jak sie wstawi to do html
    tak więc bede wdzieczny za wskazowki bo ja niemam pomyslow

    edit- aha jesli dalem temat do niewlasciwego forum to od razu prosze o wywalenie go bez komentarzy...
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 08-20-2007 - 00:51

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie

    dlaczego nikt nie odpisuje?
    niewiem jak napisac takiego skrypta
    albo napiszcie go w innym jezyku chociaz niz w js

    bo ja niewiem no funkcja moze chyba pobierac tylko jeden argument tak mi sie wydaje ale niejestem pewien
    ja probowalem juz wszystkiego, dwoch argumentow w funkcji, dwie funkcje zrobilem, zagniezdzilem jedną w drugiej i i tak niemoge tego zrobic
    kazdy problem trzeba rozwiazac i ten dlatego pytam was abyscie mi pomogli wtym...

    ////swoja droga fajna bylaby opcja usuwania swoich postow,
    nie nie tqm nie usuwaj mi chodzi zeby samemu mozna bylo usunąć
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 09-02-2007 - 23:03

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    mozesz... a jak nie to napisz i ja usune
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie

    no napisalem

    <script type="text/javascript">
    function napisz(tekst)
    {
    c=document.forms["ham"].ktory.value;

    wynik=tekst.charAt(c-1);
    document.forms["ham"].iron.value=wynik;
    }
    </script>
    <form name="ham">
    <input type="text" name="twoj">
    <input type="text" name="ktory">
    <input type="button" onClick="napisz(document.forms['ham'].twoj.value)">
    <input type="text" name="iron">
    </form>


    sory wszystkim bo byl to latwy skryptus tylko ze jakos niemoglem wpasc na pomysl a to bylo latwiejsze niz mi sie zdawalo...heh
    <<< ale mi wstyd

  5. #5
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    ok fajnie ze sie bawisz w JS bo to mój ulubiony język ale to nie jest odpowiednie forum na takie tematy - polecam coderscity
    tak wiec KOD_01!

    ps. zacznij używać getElementByID - to taka dobra rada wież mi że kod staje sie przezroczysty łatwiej sie pisze - przyjemniej i wogóle
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj