Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Wyszukiwarka

  1. #1
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie Wyszukiwarka

    witam
    jak zrobic wyszukiwarke na stronie hodzi oto zeby znajdowala zeczy bezp. ze strony
    prosze o pomoc
    jakis skrypt moze :P czekam na odpowiedzi

  2. #2
    Avatar Kamlo
    Kamlo jest offline Slack.Debian user
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Postów
    113

    Domyślnie

    Może najprościej skorzystać z gotowej:
    http://netsprint.pl/serwis/natwojej
    albo http://php5.pl/php/implementacja_goo...asnym_serwisie

    Jeśli jednak wyszukiwarka ma wyszukiwać jeszcze jakieś rekordy z bazy mysql to najlepiej napisać skrypt np:
    http://php.webhelp.pl/index.php?id=57&roz=php&ac=read
    http://php.webhelp.pl/index.php?id=50&roz=php&ac=read
    http://devzone.zend.com/node/view/id/1304

    Pozdrawiam.

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    http://www.htdig.org/ - calkiem fajne narzedzie, ktore dziala po stronie serwera okresowo indeksujac zawartosc stron, katalogow, plikow itd... poza tym moze tez szukac poza twoja strona ale w tym wypadku zalecalbym zapytac wlasciciela o zgode
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  4. #4
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    ta netsprit nieda sie pobrac skryptu

  5. #5
    Avatar Kamlo
    Kamlo jest offline Slack.Debian user
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Postów
    113

  6. #6
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    no ja hce skrypt obrazka przeciez niewkleje

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    sorki za złośliwość ale ślepy jesteś czy tylko niewidomy?

    pasz jak byk podany link do kodu:
    Cytat Napisał Kamlo
    http://netsprint.pl/files/searchbox/netsprint_ver1.txt
    pozmieniaj co trzeba i wstaw na stronę... tyle.
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  8. #8
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    sorry ale tu zadnego kodu niema rozumiecie jest tylko obrazek

  9. #9
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    3maj haksior:
    Kod:
    <form action="http://www.netsprint.pl/search">
    <input type="hidden" name="fff" value="0" />    
    <table width="232" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr bgcolor="#DBE4EF"> 
    <td colspan="3"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="1"></td>
    </tr>
    <tr> 
    <td width="1" bgcolor="#DBE4EF"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="1"></td>
    <td><table width="230" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td align="center"><a href="http://www.netsprint.pl/" target="_blank"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/netsprint.gif" alt=" NetSprint " width="96" height="30" border="0"></a></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center" bgcolor="#DBE4EF"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="1"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="7"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center"><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td><input name="all" type="text" style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px;    font-weight: normal;    color: #000000;    text-decoration: none;    background-color: #FFFFFF;    width: 142px;    border: 1px solid #7F9DB9;    height: 22px;"></td>
    <td><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="5" height="1"></td>
    <td><input type="submit" name="submit" value="Szukaj"></td>
    </tr>
    </table>
    </td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="4"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center"><table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
    <tr>
    <td><input type="radio" name="domain" value="" checked /></td>
    <td style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px;    font-weight: normal;    color: #000000;    text-decoration: none;">Szukaj&nbsp;w&nbsp;sieci</td>
    <td><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="4" height="1"></td>
    <td><input type="radio" name="domain" value="www.ADRES_TWOJEJ_STRONY.pl"></td>
    <td style="font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px;    font-weight: normal;    color: #000000;    text-decoration: none;">Szukaj&nbsp;na&nbsp;tej&nbsp;stronie</td>
    </tr>
    </table></td>
    </tr>
    <tr>
    <td align="center"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="4"></td>
    </tr>
    </table></td>
    <td width="1" bgcolor="#DBE4EF"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="1"></td>
    </tr>
    <tr bgcolor="#DBE4EF"> 
    <td colspan="3"><img src="http://www.netsprint.pl/files/searchbox/_blank.gif" width="1" height="1"></td>
    </tr>
    </table>
    </form>
    ***********
    * markossx *
    ***********

  10. #10
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    nie wiem jak w pliku txt może być obrazek
    widać asciiart (czy jak sie to tam nazywało) rulezzzzzzzzz
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52