Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Problem z Cronem

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jul 2010
    Postów
    4

    Domyślnie Problem z Cronem

    Witam mam oto taki kod logujący się do pewnej gry internetowej i wchodzący w pewną opcję. Wgrałem go na server i dodałem do crona. Lecz gdy cron wywołuje strone to nie działa. Gdy w przeglądarce wejdę pod adres elegancko następuje logowanie i przekierowanie na adres. Testowałem na 2 cronach (webcron.org i crron.pl)

    Kod:
    <html>
    <body onload="document.loginform.submit();">
    <form name="loginform" method="POST"
    action="link link link link link"
    enctype="application/x-www-form-urlencoded">
    <input type="hidden" name="email" value="login login login login login">
    <input type="hidden" name="pass" value="haslo haslo haslo haslo haslo">
    <input type="hidden" name="url" value="link link link link link">
    <input type="hidden" name="proxypath" value="reverse">
    </form>
    </body>
    </html>
    Jakieś pomysły co może być nie tak?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    bo wget nie interpretuje JSa, nie robi sobie nic z body onload, dla niego to tekst jak każdy inny.
    potrzebujesz zaimplementować mechanizmy http w php, albo poszukać VPSa/Dedyka ze środowiskiem graficznym, gdzie będziesz mógł zostawić wszystko przeglądarce.

    To drugie wyjście jest niezastąpione jeśli chcesz interpretować JS.
    Ale do samego http możesz zostać przy wyjściu numer jeden.

    Tylko że niestety masz za małą wiedzę, przed Tobą co najmniej kilka miesięcy nauki.
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jul 2010
    Postów
    4

    Domyślnie

    Własny mechanizm sesji w PHP Tego mam się nauczyć?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Nie.

    Prędzej mechanizmu przechowywania identyfikatora sesji w cookie lub url....

    Twoje pytanie zdradza, że masz dalece niewystarczającą wiedzę żeby się za to brać, posłuchaj trochę bardziej doświadczonego kolegi i przyjmij za aksjomat, że bez kilku miesięcy nauki nie ugryziesz samodzielnie tego tematu.
    Ostatnio edytowane przez lame : 07-16-2010 - 01:07
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    to jest proste logowanie do strony www... przepisac to w php albo w Perlu (okolo 6-7 linijek) i bedzie dzialac pod cronem ale nie jakims dziwnym web-cronem tylko normalnym linuxowym... prosciej sie juz nie da
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jul 2010
    Postów
    4

    Domyślnie

    Zmieniałem to na php. Ale że tak zapytam jakim linuxowym cronem, nie rozumiem. Chodzi Ci o ten w systemie operacyjnym?
    Ja dlatego wybrałem ten na www gdyż zależy mi na tym by zadanie było wywoływane co godzinę przez 24h. Mój pc niestety nie może chodzić przez taki czas.
    Ostatnio edytowane przez Narco : 07-16-2010 - 17:19

  7. #7
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Nie ma znaczenia czy cron jest na linuxie czy windowsie, zrobi to samo.

    Jak chcesz robić bota do gry online, to polecam Opera i user.js.

    Bota w php można łatwo namierzyć, a jeśli wszystko robi przeglądarka sterowana przez program w javascrpt, jest znacznie trudniej to wykryć.

    Jeśli bardzo chesz w php, to użyj CURL'a, do którego nigdzie nie mogę znaleźć pełnej dokumentacji..
    Ostatnio edytowane przez lame : 07-16-2010 - 18:58
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jul 2010
    Postów
    4

    Domyślnie

    Mam coś takiego:

    Kod:
    <?php
    
    $id = "username";
    $pw = "password";
    $postfields = "UserLogin=$id&UserPassword=$pw&press=login";
    $ch = curl_init();
    curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1); 
    curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); 
    curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, "/tmp/cookie");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://domena.pl/login.php");
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
    curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "$postfields");
    
    curl_exec($ch);
    curl_close($ch);
    header("location: http://domena.pl/podstrona.php");
    ?>
    Pomoże mi ten kod ktoś wypełnić lub wytłumaczyć mniej więcej co z tym zrobić? tak by też się logowało i wchodziło w pewną opcję. Starałem się to powypełniać, pozmieniać, metodą prób i błędów ale za każdym razem nie loguje mi się na stronę jedynie przekierowuje pod adres na który powinno wejść po zalogowaniu.

    Sory za tyle pytań ale uczę się na błędach, wszystko co mi tutaj podpowiadacie dokładnie staram się zrozumieć przeglądając wiele poradników które wyszukam w google.

  9. #9
    Zarejestrowany
    Oct 2009
    Skąd
    Katowice
    Postów
    158

    Domyślnie

    Nie ucz sie na bledach. Ucz sie z googli... google ma nieskonczona ilosc informacji na ten temat.

    ->GOOGLE<-

  10. #10
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    34

    Domyślnie

    Cytat Napisał zuber Zobacz post
    Nie ucz sie na bledach. Ucz sie z googli... google ma nieskonczona ilosc informacji na ten temat.

    ->GOOGLE<-
    Czy taki post wnosi coś do dyskusji?

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj