Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 37

Temat: strona glowna

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie strona glowna

    czesc, ehhh moze juz jestescie znudzeni mna
    mam kolejny problem, otoz mam juz strone na cba, link to jest
    http://bravepage.cba.pl/glowna.html
    i to jest strona glowna, a ja bym chcial zeby po wpisaniu w przegladarce bravepage.cba.pl juz ona sie wyswietlila i nie wiem czy tak sie da i jesli tak to jak to zrobic
    strona moze nie jest za doba- no coz.,.....moja pierwsza
    pozdro

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie zalecana przegladarka to internet explorer

    zalecana przegladarka to internet explorer

  3. #3
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    jakoś mało precyzyjnie pytasz...
    jak wpisuję bravepage.cba.pl
    to dostaję: zobacz obrazek wwwcba.pl
    więc nie wiem dokładnie o co chodzi...
    jeśli nie chcesz żeby Ci wyświetlała to ją wywal
    jeśli u Ciebie jest inaczej to pewnie przeglądarka to ma w cache - usuń historię...
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    ***********
    * markossx *
    ***********

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie ok to jeszcze raz.....

    tak wlasnie po wpisaniu bravepage.cba.pl wyswietla mi sie to co dales w zaloczniku. no a ja chcialbym zeby po wpisaniu bravepage.cba.pl wyswietlala mi sie ta sama strona co /glowna.html. jak nie rozumisz to sorki,

  5. #5
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    nie głowna.html a index.html powinna sie nazywac
    to powinno załatwić problem
    ***********
    * markossx *
    ***********

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie i wszystko jasne:)

    i wszystko jasne, dzieki markossx
    o takie cos mi chodzilo
    pozdro

  7. #7
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    na zdrówko!
    wyjaśnię czemu tak, może się komuś przyda:
    masz hosting na cba.pl
    serwerek www działa tak, że zagląda do danego katalogu w poszukiwaniu jakiegoś dokumentu, który uważany jest za startowy - tak go nazwijmy.
    przyjęło się tak, że startowe są dokumenty index + rozszerzenia akceptowane przez przeglądarki, np: html, php, asp...
    jeśli by to był Twój serwerek to mógłbyś ustawić tak, żeby dokumentami startowymi były, np: tak jak dałeś glowna.html, dupa.php, itd...
    demon na cba.pl właził do Twojego katalogu i nie znajdował tam żadnego indexu dlatego przerzucało do ich katalogu glównego...
    Iron Maiden jest super !!! sam słucham!
    ***********
    * markossx *
    ***********

  8. #8
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    stronka niestety znikła...
    ale jeśli była bardzo rozbudowana i wszędzie masz linki do gluwna.html
    to zeby sobie ułatwić życie zrób plik index.html z przekierowaniem do strony - (znacznik meta)
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  9. #9
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    Iron, popracuj jeszcze trochę bo coś z kodowaniem znaków jest nie tak...
    jakieś krzaki wylatują zamiast polskich znaczków diakrytycznych (ą, ś,itd...)


    p.s.
    eMCe stronka nie znikła: http://bravepage.cba.pl/
    ***********
    * markossx *
    ***********

  10. #10
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    kiedy ja patrzyłem to znikła - klikałem w link więc nie mogłem sie pomulić - teraz owszem jest - moze to wina cba.pl......... <bezradny>

    ehhh moze juz jestescie znudzeni mna
    hihi - bynajmniej ja nie jestem - wsumie po to jest forum zeby zadawać pytania - i zapewniam ze dopuki będą one mądrze zadawane i będe znał odpowiedz to będe odpowiadał - mysle tez ze jest ono po to zeby inni mogli cie poprawić gdy robisz jakieś błędy - dlatego i ja powiem Ci co zauważyłem w twojej stronce "niedobrego"

    pierwszą sprawą jest to ze bordercolor sam w sobie nie jest tagiem (lub jak kto woli znacznikiem) a jest to atrybut oznacza to ze musisz go zastosować do jakiegoś elenetu -

    czyli nic nie osiągniesz pisząc np.
    <bordercolor="red">
    jeśli chcesz ustawić kolor obramowania np. dla tabeli to powinno wyglądać to tak:
    <table bordercolor="red">

    druga sprawa - powtarzający sie kod- gdziestam - chyba w członkowie.html widziałem dwa razy zadeklarowany font

    trzecia sprawa niezamkniete tegi - masz np. otworzone 3 razy <p> a zamykasz tylko raz na końcu - nunu...

    hihi nio ale ok nie zamknięte jeszcze rozumiem.. ale nie otwarte!?

    cytuje
    Kod html:
    <td><a href="galeria/88.html"><img src="galeria/miniaturki/33.jpg"</td><a href="galeria/55.html"><img src="galeria/miniaturki/22.jpg"</td><a href="galeria/77.html"><img src="galeria/miniaturki/37.jpg"</td>
    więc tak otworzyłeś <td> i zamknoleś to aż 3 razy!
    - specjalnie patrzyłemczy to moze nie zagnierzdzone w sobie - niestety nie...
    aż dziw ze takie coś działa...
    ps. masz <img ..... <i następny tag....
    musisz pisać > na końcu tagu - <img .....><i dopiero następny tag

    a nio i jak juz markossx zauważył - kszaczki - na kazdej stronie musisz wstawić metainformacje o kodowaniu...

    wsumie to sie nie wczytałem w stronke - w wolnej chwili przeanalizuje całość

    moze uznasz ze sie przu****niczam do twojej stronki - ale naprawde nie taki jest mój zamiar - nikt sie z wiedzą - chyba ze Mitnick i Zalewski - nie urodził i kazdy z nas ją zdobył i nadal zdobywa - nikt tez nie jest nie omylny a wszelkiego rodzaju kursy nie zawsze są pisane jednoznacznie - dlatego tez ucząc się na błędach wiele się osiąga...

    a tak ogolnie stronka jak na pierwszą to jest niezla - pomimo błędów - naprawde ciekawa i powiem z całą odpowiedzialnością ze polowa mojej klasy (drugi rok liceum profilowanego - zarządzanie informacją) nie dała by rady takiej zrobić...

    ps. http://bravepage.cba.pl/style.css - to nie sa style a meta informacje - nie wiem czy idzie to sobie tak poprostu zalinkowac - tzn. iść idzie tylko ciekawe jak to bedzie działało z rużnymi przeglądarkami - nigdy sie nie zznajamiałem z tematem bo mnie problem nigdy nie dotyczyl - poniewaz korzystałem z innych rozwiązań

    jesli chodzi o style - to tak jak juz pisałem w innym twoim temacie słuzą one do tego zeby określać wygląd poszczegulnych elementów strony - ogólnie warto ich urzywać

    naprawde aż tak haotycznie napisałem? i az tyle błędów? :-(
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Autor: 02-08-2010, 21:26
  2. Bardzo fajna strona !
    By Bart in forum Pomysły/Sugestie
    Odpowiedzi: 41
    Autor: 06-11-2006, 13:56

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52