Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: jaka komenda w html?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie jaka komenda w html?

    ludzie jaka jest komenda w html zeby obrazek byl posrodku tekstu? tak aby tekst go otaczal ze wszystkich stron? probowalem align="center"/"middle" ale to wciaz nie to. wiec z gory dzieki jesli ktos powie.

  2. #2
    spy
    spy jest offline
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Skąd
    przed klawiaturą / w różnych miejscach świata
    Postów
    81

    Domyślnie

    Najlepiej bedzie jak podam CI kawałek kodu i sam zobaczysz jak to wygląda

    Kod:
    <html>
    
    <head>
    
    </head>
    
    <body>
    
    <p align="center">
    <img border="0" src="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Admin/Moje%20dokumenty/Moje%20obrazy/radioactive.jpg" width="387" height="293"></p>
    
    </body>
    
    </html>

  3. #3
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    anie poprostu <center><img src=obrazek.jpg></center>

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Smile niewiecie o co mi chodzi

    wiem jak obrazek sie wstawia, ale mi chodzi o to jak ustawic kolor obramowania do niego np red.
    ale dzieki

  5. #5
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Cytat Napisał ironwall Zobacz post
    ludzie jaka jest komenda w html zeby obrazek byl posrodku tekstu? tak aby tekst go otaczal ze wszystkich stron? probowalem align="center"/"middle" ale to wciaz nie to. wiec z gory dzieki jesli ktos powie.
    Cytat Napisał ironwall Zobacz post
    wiem jak obrazek sie wstawia, ale mi chodzi o to jak ustawic kolor obramowania do niego np red.
    ale dzieki
    ..............

    ja juz nie wiem o co pytasz więc odpowiadam na ostatnie

    można na dwa sposoby - albo w tabelke i bolder dla tabelki albo z wykorzystaniem css do czego zachecam
    przykładowo
    Kod html:
    <img src="a.jpg" style="border: 5px double black;">
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Smile oto mi chodzilo:)

    oto chodzilo, dzięki EMCE

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi nio bo na początku troszke o inną rzecz pisałeś i szło się pogubić

    ogólnie polecam css - akurat dałem ci przykładowy wyglad ramki - można uzyskać tez inne o wiele fajniejsze w wolnej chwili wruce Ci kilka przyładów

    pozdrawiam!
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  8. #8
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    1

    Domyślnie

    <img src="xxx.jpg" border="1" bordercolor="pink">

Podobne wątki

  1. decode html
    By damo in forum Hacking
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 10-21-2006, 19:44
  2. tagi w HTML-u
    By grzek in forum Perl/Python/TCL/Prolog
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 08-05-2006, 20:47
  3. RESIZE i ON FOCUS dla obiektu html.
    By pwasikiewicz in forum Java Script/Flash/Inne
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 06-12-2006, 22:08

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52