Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Zawiecha - zwariowany komp??? czy blad Firefox'a 3?

  1. #1
    Avatar Eragon Argetlam
    Eragon Argetlam jest offline inception?no problem
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    802.1 Wireless Wlan Card
    Postów
    552

    Domyślnie Zawiecha - zwariowany komp??? czy blad Firefox'a 3?

    Otóż witam was... - i mam pytanie a w zasadzie dla mojej zasady problem.
    Otóż od pewnego czasu komputer się zawiesza:

    Kod:
    CONFIG:
    Pł. Główna: ASUS P5Q
    Procesor: Intel Core2Duo E8400 3,00 Penryn
    RAM: 2x 1024 Kingston HyperX
    Grafika: ATI Radeon HD3870 ASUS Series
    Dysk: Seagate Barracuda 320GB
    DYSK2: Seagate 10GB
    Muzyka: zintegrowana
    Obudowa: MODECOM Harry
    Zasilacz: FELL III 500W
    No to by było na tyle co do configu a teraz problem- gdy przeglądam net- za pomocą IE ( bym rozumial zawiechy tylko dla IE, ale Firefox?) lub Firefox'a 3 na niektorych stronach zawiecha- ae dlaczego- czesci sprawdzone powyjmowane i nic nie zmienia;/ dodam ze podobnie było na obudowie Tracer4Life 400W Carbon... wiec to nie zasilacz ani sprzet- gdy natomiast puszcze CS, Quaka 4, CoD4 MW dziala elegancko... doda ze HiJack This nic nie wykryl...
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

  2. #2
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    to norma u ff3. wszedzie gdzie jest np. jakies odtwarzanie muzyki na stronie, ff sie crashuje
    co ciekawe gdy uruchomie strone poprzez IE, wszystko jest ok
    War, war never changes.

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    CK Kielce
    Postów
    74

    Domyślnie

    Może zwyczajnie sprawdź jak komputer będzie zachowywał się na innym systemie np LiveCD

  4. #4
    Avatar Eragon Argetlam
    Eragon Argetlam jest offline inception?no problem
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    802.1 Wireless Wlan Card
    Postów
    552

    Domyślnie

    No dobra to powiedzcie mi czy istanieje jakas lata na zawieche (do GSG) bo sam nie moge znalezc... PS. Na innych systemach OK...
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

  5. #5
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

    Domyślnie

    Cytat Napisał Eragon Argetlam Zobacz post
    czy istanieje jakas lata na zawieche (firefoksa)
    Opera :-)

    Pozdr

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Jako ciekawostke do niestabilnego zachowania FF3 (choc off-top jesli idzie o watek) - plugin flash firmy Adobe jest bardzo niestabilny. Sa strony, gdzie zaladowanie malenkiej animacji we flashu od razu podnosci firefox'owe zuzycie RAM o 250-350MB i to mowa o animacji wielkosci bannera - np 120x400 pixeli.

    Zauwazylem ze jest to zalezne od wersji Adobe w jakiej zrobiono plik .SWF ale nie wiem jeszcze ktore dzialaja z ktora wersja pluginu. Wyglada to jakby memory-leak. Jak masz malo RAM to system albo sie zatka albo zawiesi calkiem. U mnie na 2GB RAM na lapku spowalnia do tego stopnia ze mysz przestaje sie ruszac a klawiatura reaguje z opoznieniem okolo 5-10sek. Na desktopie z 4GB RAM widze ze jeden rdzen zajety w 100% a drugi pracuje normalnie. Wniosek wiec taki, ze jak masz jednordzeniowy procek i malo RAM to masz przewalone

    Nie jest to wiec wina przegladarki, nie sadze aby byla to wina sprzetu - to wina softu a konkretnie pluginu flash'a jak wynika z moich obserwacji.

    Sorry za off-topic - moze komus sie to przyda.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  7. #7
    Avatar Eragon Argetlam
    Eragon Argetlam jest offline inception?no problem
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    802.1 Wireless Wlan Card
    Postów
    552

    Domyślnie

    TQM- nie żaden offtop tylko to o co mi chodziło napisałeś (sam nie zastnawiałem się czy to faktycznie moze byc wina firefox'a czy moze adobe no nic- szukamy dalej lat- narazie SP3 dziala i jakos jakos... a propos co do pamieciozernosci to faktycznie po przczytaniu zapuscilem wykresiki i pare bannerow wlaczylem i co? wzrost o 50-100% jak byl wiekszy banner to buffer i po buforze;/ ) no nic wiecie czy jest cos lepszego niz adobe- na moje nic wiec czeba sie kazac na adoba;/
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

Podobne wątki

  1. Serwer FTP , Szkolny komp
    By Cyber100 in forum Hacking
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 05-16-2008, 21:47
  2. Bluetooth, Komp, Komórka...
    By Kon in forum Hacking
    Odpowiedzi: 16
    Autor: 05-06-2008, 22:20
  3. Wejście na swój komp
    By Micr0 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 05-24-2007, 19:58
  4. blad
    By kalipawel in forum Linux
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 04-29-2007, 19:18
  5. blad
    By kalipawel in forum C/C++
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 04-09-2007, 10:08

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52