Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Free Pascal - poczatki...

  1. #1
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    22

    Red face

    Trochę słów o sobie bo jestem nowy:
    zacząłem się uczyć pascala długo mi zajmie zanim wszystko pojme ściągnąłem kursy dla początkujących bo w podstawówce nie uczą o programowaniu(mam 12 lat)... w każdym razie nie w mojej. Znam nawet dobrze angielski.
    no dobra to tyle o mnie. Mam pytanie:
    Mam free pascala czy można w nim tworzyć kod źródłowy a następnie go w nim kompilować czy trzeba mieć do tego jakiś oddzielny edytor
    PS.Miejcie wyrozumiałość dopiero zaczynam

  2. #2
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    heh to mlodo zaczynasz .. (i dobrze)
    nie nie potrzeba..

  3. #3
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    22

    Question

    dzieki znasz jakieś strony ze źródłami

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Wydzielilem jako osobny watek w odpowiednim dziale bo tam gdzie bylo (Nauka hackingu i obrony przed nim - materialy szkoleniowe) w ogole nie pasowalo
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    22

    Thumbs up

    Sorry zapomniałem o słynnych GOOGLACH już mam wszystko czego chciałem

  6. #6
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    19

    Domyślnie

    lepiej sam pisz, a nie kompiluj gotowy kod
    napisanie najprostszego programu który "coś" robi nauczy Cię więcej niż skompilowanie kilku gotowców
    Twórzcie o sobie mity, bogowie nie zaczynali inaczej.

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Postów
    695

    Domyślnie

    Zgazdam sie z przedmowcą... osobiście teraz przerabiam c++ i uwazam ze napisanie kilku programow(chocby dennych ale opartych na przerabianych zagadnieniach) to metoda duzo lepsza niz przepisanie ich z ksiazki i zapamietywanie... Bo uczych sie na przykladach i swoich bledach

  8. #8
    Zarejestrowany
    Feb 2010
    Postów
    1

    Domyślnie

    lepiej sobie zacznij od algo jest prawie identyczny a do tego pokaże ci wszystkie błędy a jak chcesz przekompilować kod zródłowy do zapisujesz iotwierasz w pascalu

Podobne wątki

  1. turbo pascal kody zrodlowe
    By faD in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 11
    Autor: 05-30-2007, 19:47
  2. zadnia z informatyki --> pascal
    By slawek14 in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 04-13-2007, 18:13
  3. Pascal prostokąt
    By kosiarz in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 03-04-2007, 01:30
  4. LINUX za FREE
    By WSCIEKLY in forum Linux
    Odpowiedzi: 11
    Autor: 01-22-2007, 23:57

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52