Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: [C++] Tablice blad

  1. #1
    Zarejestrowany
    Mar 2010
    Postów
    11

    Domyślnie [C++] Tablice blad

    kawałek kodu ( z tablicami )

    const LINIE[][3][2] = { { { 0,0 }, { 0,1 }, { 0,2 } }, // górna pozioma
    { { 1,0 }, { 1,1 }, { 1,2 } },// środ. pozioma
    { { 2,0 }, { 2,1 }, { 2,2 } },// dolna pozioma
    { { 0,0 }, { 1,0 }, { 2,0 } }, // lewa pionowa
    { { 0,1 }, { 1,1 }, { 2,1 } }, // środ. pionowa
    { { 0,2 }, { 1,2 }, { 2,2 } }, // prawa pionowa
    { { 0,0 }, { 1,1 }, { 2,2 } }, // p. backslashowa
    { { 2,0 }, { 1,1 }, { 0,2 } } }; // p. slashowa


    BŁĄD


    error C4430: missing type specifier - int assumed. Note: C++ does not support default-int

    Coś mu nie pasuje

  2. #2
    Zarejestrowany
    Oct 2008
    Skąd
    woj. Lubuskie. Dokładniej się nie da
    Postów
    405

    Domyślnie

    Proste, podałeś że to stała, ale nie podałeś jakiego jest typu
    Kod:
    const <tutaj brakuje typu>LINIE[][3][2]
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

  3. #3
    Zarejestrowany
    Mar 2010
    Postów
    11

    Domyślnie

    No i jest ,kolejne 2 błędy

    1>MSVCRTD.lib(crtexew.obj) : error LNK2019: unresolved external symbol [email protected] referenced in function ___tmainCRTStartup

    : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals
    Lib'a trzeba dodac ?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    nie zdefiniowałeś w programie jego głównej funkcji "int main()".

  5. #5
    Zarejestrowany
    Mar 2010
    Postów
    11

    Domyślnie

    jak nie jak tak w maincie jest

    int main()

    może trzeba skonfigurowac linkera?

  6. #6
    Avatar kainsawk
    kainsawk jest offline dum spiro, spero.
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Skąd
    ke?
    Postów
    162

    Domyślnie

    Linkera? Wątpię, dosłownie godzinę temu pisałem ten sam program i wszystko grało.
    Najprościej przejrzyj jeszcze raz materiał z którego (na podst. którego) pisałeś ten program i powinieneś znaleźć jakiś błąd.

  7. #7
    Zarejestrowany
    Mar 2010
    Postów
    11

    Domyślnie

    Nie może być przepisalem go sam ,ten błąd jest potem ściagnąłem program od autora kursu i dalej to samo

  8. #8
    Avatar kainsawk
    kainsawk jest offline dum spiro, spero.
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Skąd
    ke?
    Postów
    162

    Domyślnie

    To nie wina kodu tylko IDE. Wpisz w googlach komunikat, a znajdziesz dużo pomocnych linków

  9. #9
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    wklej cały kod bo z tym kawałkiem ci raczej nikt nie pomoże ......

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    Zapewne wybrałeś zły profil tworzonej aplikacji, jasno widać, że nie można odnaleźć symbolu funkcji głównej tj: WinMain najprawdopodobniej nie zdefiniowałeś jej, int main() to zupełnie inna funkcja która w tym profilu nie ma szczególnego znaczenia.


Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52