Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Jak przekazać ciąg znaków do innego programu?

  1. #1
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    99

    Domyślnie Jak przekazać ciąg znaków do innego programu?

    Tytuł trochę mylący (chyba), ale nie wiem jak to napisać lepiej.
    Napisałem swojego "brute forca" w c++; działa dobrze i ładnie wypisuje mi na konsolce kolejne kombinacje (ok. 40-150/s zależy jakie znaki ma brać pod uwagę).
    Trochę się chwalę, ale jestem z niego zadowolony (no prawię): Narazie to bardziej "generator kombinacji" niż "brute force". Potrzebuję czegoś, by wypisywał mi te znaki w jakimś formularzu/innej konsoli, a nie na ekranie. Nie wiem tylko jak to się łądnie nazywa, żeby zapytać wujka google.
    Czy ktoś byłby łaskaw mnie oświecić?
    PS> Nie liczę na gotowca pod postacią nazwy funkcji/bibliotek i opisów/linków do opisów... ale gdyby ktoś chciał pomóc w ten sposób...

  2. #2
    Avatar VLN
    VLN
    VLN jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Jan 2008
    Postów
    277

    Domyślnie

    Jeżeli chciałbyś zapisać coś do pliku to masz bibliotekę ofsteram

    PS. Chciałbyś przykładowy program to napisz na PM albo tutaj;


    Pozdrawiam VLN.
    Ostatnio edytowane przez VLN : 08-23-2008 - 13:08
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

  3. #3
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    99

    Domyślnie

    Obsługę plików znam, a jak potzrebuję wyników działania programmu, to najłatwiej zrobić to uruchamiając:
    program.exe>>wynik.txt
    i analogicznie w linuksie, ale nie o to mi chodzi.

    Teraz te moje kombinacje (hasła) wypisuje mi w konsoli, w której uruchomiłem mój program, a chciałbym przekierować standardowy strumień wyjścia z ekranu na np. jakieś pole, gdzie mogę wpisać tekst (np. pole w które wpisuje się hasło).

    Mam problem z etapem zaznaczonym na czerwono.
    Czy jeśli przekieruję cały strumień (kolejne znaki z tablicy i na końcu przekieruję znak "enter" (6 ACK - ASCII), to program do którego ciąg znaków trafił zareaguje tak jakbym ze swojej klawiatury wklepał:
    aaaaa[enter]
    bo taki efekt chcę uzyskać?

    EDIT: Może będzie łatwiej, jak wkleję kod?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Kod:
    generator.exe | lamacz_hasel.exe
    windows tez obsluguje strumienie
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    maciek jest offline IT
    Zarejestrowany
    Jul 2006
    Skąd
    Łódź
    Postów
    249

    Domyślnie

    nie lepiej przechwycic klawiature i symulowac wciskanie klawiszy z enterem na koncu?
    Pozdrawiam

Podobne wątki

  1. Przypisanie stałego innego IP
    By John123 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 08-14-2008, 13:15
  2. [turbo pascal] jak ukryć działanie programu
    By Zorro013 in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 01-29-2008, 14:11
  3. wszukiwanie ciągu znaków
    By ble34 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 10-20-2007, 20:31
  4. podmiana ciągów znaków w locie
    By strzala in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 06-11-2007, 12:16
  5. Jak sciagac z innego komputera
    By draggon in forum Hacking
    Odpowiedzi: 13
    Autor: 01-31-2007, 16:30

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj