Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 24

Temat: Visual C++ 2005.

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    6

    Domyślnie Visual C++ 2005.

    Witam
    Zainstalowałem sobie Visual C++ 2005 Express Edition i nie potrafię się w nim połapać co i jak. Googlowałem i nic? może ktoś z was podzielił by się jakimś linkiem? Z góry dziękuje(-:

  2. #2
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    "Od zera do gier kodera" - ten tutuś był o VC++
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    6

    Domyślnie Re.

    Tak się składa że akurat uczę się z tego kursu (bardzo dobry kurs), ale tam jest naprawdę bardzo ograniczony opis, a same tłumaczenie słów angielskich na polski też mi nic nie mówi? a tak swoją drogą trochę jestem zdziwiony że w necie jest tak mało(żeby nie powiedzieć prawie nic) opisów bądź co bądź popularnego(zalecanego dla Windowsa) środowiska programistycznego?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2008
    Postów
    45

    Domyślnie

    "Visual C++ Dla każdego". Poszukaj sobie e-book'a.
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.1
    GCS D- s: a--- C+++>++++ UL P+>+++ L++ E--- W+>++ N+ w--- M- V-
    PS+ PE Y+ PGP++ t 5 X R tv b++ DI++ D G e->+++ h!
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Moze troche odkopuje ale w/w ksiazki za wiele nie pomoga.
    To co sciagles to jest owszem c++ .NET ale CLR WindowsForms.
    Rozni on sie sporo np. od tego co byl w starszych wersjach VS .NET np. 2003.

    Prawde mowiac jak kupilem VS 2005 Pro, a w .NET pisze niewiele to przesiadka z 2003 byla dosc brutalna w 2005 pojawily sie "cukiereczki" w stylu gcnew zamiast new i kupe innych zmian.

    Ksiazek w tym temacie akurat zbyt wiele nie ma, widzialem chyba z 2 i to takie spobie. Jak juz chcesz brac sie za .NET to lepiej C# znajdziesz wiecej stron w tym temacie, c++ .NET jest malo popularny i zostanie ci rozwiazanie wiekszosci problemow samemu.

    Co najgorsze przez te zmiany trudno sie tez poruszac po MSDN - bo w niektorych przypadkach znajdziesz przyklady pisane dla starszej wersji
    Ostatnio edytowane przez tom : 08-17-2008 - 00:36

  6. #6
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    34

    Domyślnie

    Najlepiej zapoznaj się najpierw z c++ samym a potem zainstaluj sobie polską wersje visiuala. Pocieszę Cię, że do visiuala nie ma książek które cokolwiek wytłumaczą. Nie wiem dlaczego ale autorzy mają tendencję do nietłumaczenia

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Hmm jakos polskiej wersji Visual Studio nie widzialem Do tego trzeba dodac ze juz od dlugiego czasu Visual Studio to nie tylko C++ ale cale srodowisko programistyczne. Mozna sobie pisac w Javie, C#, C++, Visual Basic.. Mozna pisac pod .NET, MFC czy jak ktos lubi WinApi.

    Wiec szukajac ksiazki trzeba sie ukierunkowac Dodac tez warto ze darmowe wersje Express sa ukierunkowane na .NET, natomiast kupowanie dla przecietnej osoby nawet wersji Standard jest malo oplacalne (jesli nie programuje komercyjnie).

    Dlatego wspomnialem ze jak juz Express to warto zainteresowac sie zamiast c++ wersja C# ktora jest bardziej popularna w gronie programistow .NET

    Calkiem fajna ksiazka dla poczatkujacych jest "Visual C++ 2005. Od podstaw" (
    Ivor Horton), jednak dotyczy ona glownie programowania pod MFC z ktorego jak widac M$ rezygnuje kierujac sie w strone .NET. W ksiazce WindowsForms jest ptoraktowane tylko jako wzmianki...

  8. #8
    Avatar lukasz6547
    lukasz6547 jest offline Ciasno tu:D
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    348

    Domyślnie

    ciekawy temat a mam takie pytanie bo chce sie wziac za vs c++ i cos takiego przeczytalem ze jest tam jakas inna skladnia c++ w srodowisku vs jezyka c++...prawda tobo ja zawsze programuje w unixach...w czystym c++

  9. #9
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał lukasz6547 Zobacz post
    ciekawy temat a mam takie pytanie bo chce sie wziac za vs c++ i cos takiego przeczytalem ze jest tam jakas inna skladnia c++ w srodowisku vs jezyka c++...prawda tobo ja zawsze programuje w unixach...w czystym c++
    Tak wlasnie o tym pisze ale to dotyczy C++ / CLR czyli .NET.
    Aktualnie mam dwie wersje VS 2003 i 2005, do kupowania 2008 mnie jakos nie ciagnie - nie mam takiej potrzeby. Jesli chodzi o 2005 to zmiany sa bardzo widoczne i trudno sie przyzwyczaic, 2003 bardziej przypomina klasyczne C

    Ale jesli bedziesz pisal pod WinApi to tutaj takie cos nie wystepuje.
    Wygodne jest cale srodowisko, choc moim zdaniem nie jest ono napisane zbyt optymalnie. Choc moj komp nie jest nowoscia (AMD BARTON 2500 + 1GB RAM) to potafi zamulac, a znam i pracuje na bardziej wymagajacych aplikacjach (symulacja, projektowanie elektroniki )ktore chodza plynnie.

    Jednak wada jest to ze jakwspomnialem darmowe wersje Expres to tylko .NET...

  10. #10
    Avatar lukasz6547
    lukasz6547 jest offline Ciasno tu:D
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    348

    Domyślnie

    i wlasnie dlatego nie lubie windowsa ani w nim programować...zajme s8ie tylko skryptowymi ii assemblerem pod windowsem bo nie mam ochoty poznawac co oni tam sobie wymyslili....

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Delphi 2005
    By Viki in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 09-02-2008, 22:54
  2. VB .NET 2005 poszukuje kursu
    By hedVB in forum Inne języki
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 02-02-2008, 10:56
  3. Visual - mały problem
    By slawek14 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 05-01-2007, 19:54

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj