Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: jak to zrobić...?

  1. #1
    jegor377 jest offline znam c++, batch
    Zarejestrowany
    Aug 2014
    Postów
    12

    Domyślnie jak to zrobić...?

    Jestem dopiero początkującym programistom i ciekaw jestem jak w c++ napisać program, który włączy żarówkę na USB? Jak to zrobić? Może wskaźniki by mi pomogły? A może jest jakiś tutorial jak w c++ korzystać z urządzeń zewnętrznych podłączonych do komputera?

    Z góry dziękuję za pomoc

  2. #2
    Zarejestrowany
    Oct 2008
    Skąd
    woj. Lubuskie. Dokładniej się nie da
    Postów
    405

    Domyślnie

    Cytat Napisał jegor377 Zobacz post
    Jestem dopiero początkującym programistom i ciekaw jestem jak w c++ napisać program, który włączy żarówkę na USB? Jak to zrobić? Może wskaźniki by mi pomogły? A może jest jakiś tutorial jak w c++ korzystać z urządzeń zewnętrznych podłączonych do komputera?

    Z góry dziękuję za pomoc
    Wychodzę z założenia że urządzenie po prostu jest podpięte po kablu i jak ma napięcie, to się świeci, a jak nie ma napięcia to się nie świeci. Najprościej (bez konieczności pisania sterownika urządzenia) będzie włączać/wyłączać sam interfejs USB, do którego urządzenie jest podpięte. Poszukaj czegoś jak to: https://stackoverflow.com/questions/...sable-usb-port czy to: Eject USB disks using C# - CodeProject i przerób odpowiednio. Rrzuć jeszcze okiem na Device Console (DevCon.exe) Examples (Windows Drivers)
    Jeśli nie będziesz mieć pod górke, nigdy nie dojdziesz na szczyt.

Tagi

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52