Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 24

Temat: Skrypt odświeżanie strony

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie Skrypt odświeżanie strony

    Potrzebny mi skrypt który odswieża strone http://x.pl/x.php co x sekund.
    Cron niestety poniżej minuty nie zrobi.

  2. #2
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

    Domyślnie

    Napisz sam. Tu masz klocki:
    Kod:
    #!/bin/bash
    Kod:
    while [  ]; do done;
    Kod:
    sleep
    Kod:
    wget

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    całkowicie nie znam się na bashu

  4. #4
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

    Domyślnie

    Czytaj dokumentację, leniu.

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    Cytat Napisał mikipl Zobacz post
    całkowicie nie znam się na bashu
    mialem juz wczesniej napisany wiec udostepnie:

    http://wklej.org/hash/dbcd74c3192/txt/

    jesli nie chcesz miec uzyta metode head a get to usun przelacznik --spider


  6. #6
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    coś nie działa bo mam tam skrypt który za każdym odswiezeniem strony wysyła mi wiadomosc na gg

    ./refresh.sh http://x.pl/x.php
    Skrypt odswiarzajacy http.
    wyslano naglowek 5s przerwy
    wyslano naglowek 5s przerwy

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    Kod:
    #!/bin/bash
    echo 'Skrypt odswiarzajacy http.'
    
    while sleep 1
    
    do
    
            wget -q $1 > /dev/null 2>&1
            echo 'wyslano naglowek 1s przerwy'
    
    done
    poprzedni kod uzywal metody HEAD protokolu http, mozliwe ze webserwer nie wykonywal skryptow php, ten bedzie uzywal metody GET, sprawdz.


  8. #8
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    tez nie działa ;/

  9. #9
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Kod php:

    <?php

    $url 
    'http://www.hack.pl';
    $sleep 1;

    while ( 
    ) {
        
        
    $fp fopen($url'r');
        
    fread($fp1);
        
    fclose($fp);
        
        
    sleep($sleep);
        
    }

    ?>
    Tylko nie uruchamiaj bez zmian bo zdosujesz hack.pl ^_^
    Albo wyłechtasz ilimit transferu i bedą musieli dopłacać
    Ostatnio edytowane przez lame : 07-20-2010 - 20:21
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    jak to uruchomic? Sorry ale dopiero zaczynam na linuxie ;/

    [email protected]:~$ ./refresz.php
    ./refresz.php: line 1: ?php: Nie ma takiego pliku ani katalogu
    ./refresz.php: line 3: =: command not found
    sleep: bĹÄdny odstÄp czasowy `='
    SprĂłbuj `sleep --help' dla uzyskania informacji.
    ./refresz.php: line 6: syntax error near unexpected token `{'
    ./refresz.php: line 6: `while ( 1 ) {'

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj