Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 24

Temat: Skrypt odświeżanie strony

  1. #11
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Cytat Napisał mikipl Zobacz post
    jak to uruchomic? Sorry ale dopiero zaczynam na linuxie ;/'
    Nie wiem, nigdy nie zacząłem linuxa, nie lubie prymitywnych systemów .
    Bez ściemy
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  2. #12
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    Mi chodziło o skrypt w BASH'u!

    //
    nawet w tym skrypcie blad wywala
    Parse error: syntax error, unexpected '=' in /refresz.php on line 4
    Ostatnio edytowane przez mikipl : 07-20-2010 - 20:19

  3. #13
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Aha, a dlaczego akurat koniecznie w baszu?
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  4. #14
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    //
    nawet w tym skrypcie blad wywala
    Parse error: syntax error, unexpected '=' in /refresz.php on line 4

    // bo chce aby to zawsze odswiezalo a nie tylko wtedy jak ja bede miał włączony komputer z refresz.php ....
    a z tego co wiem w bashu tak chyba nie bedzie

  5. #15
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    teraz poprawiłem..

    //
    Emm.. no nie będzie, nie będzie..
    Już prędzej w php tak będzie jak kupisz jakieś tanie konto hostingowe i ustawisz cron'a..


    // mądre forum w słowie "prędzej" doszukuje się akronimu zwrotu "Page Rank", patrz 2 wiersze wyżej jak również wiersz bieżący
    Ostatnio edytowane przez lame : 07-20-2010 - 20:24
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  6. #16
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał lame Zobacz post
    teraz poprawiłem..

    //
    Emm.. no nie będzie, nie będzie..
    Już prędzej w php tak będzie jak kupisz jakieś tanie konto hostingowe i ustawisz cron'a..


    // mądre forum w słowie "prędzej" doszukuje się akronimu zwrotu "Page Rank", patrz 2 wiersze wyżej jak również wiersz bieżący

    Cron nie odświeza mniej niż minutę ;/

  7. #17
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    No to można bez crona:

    Kod php:
    <?php 

    $url 
    'http://www.hack.pl'
    $sleep 1
    $recall_url getenv('SERVER_NAME') . getenv('REQUEST_URI');

    ignore_user_abort(true);

    for ( 
    $i 0$i 1000$i++ ) { 
        
        
    $fp fopen($url'r'); 
        
    fread($fp1); 
        
    fclose($fp); 
        
    sleep($sleep); 
        
    }

    $fopen($recall_url'r');
    fread($fp1); 
    fclose($fp); 

    ?>
    Teraz skrypt odświeży stronę 1000 razy po czym uruchomi ponownie sam siebie.
    Taki skrypt będzie działał na hostingu aż do restartu serwera www, czyli kilka godzin lub kilka dni, zależy od szczęścia.
    Potem trzeba go znowu szturchnąć cronem.
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  8. #18
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    ten skrypt coś nie chce ruszyc wczytuje się wczytuje ale nic.
    a mam ustawione na tej stronie do odswiezania ze wysyla wiadomosc gg za kazdym odswiezeniem

  9. #19
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    wczytuje wczytuje znaczy ze pracuje w tle, ale nie chwali sie na wyjsciu efektami pracy.

    Chcesz miec konkretniejszy sofcik, co na gg zamelduje ile zrobil, rozbij świnke i zagadaj na PW.
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  10. #20
    Zarejestrowany
    Jul 2009
    Postów
    18

    Domyślnie

    Cytat Napisał lame Zobacz post
    wczytuje wczytuje znaczy ze pracuje w tle, ale nie chwali sie na wyjsciu efektami pracy.

    Chcesz miec konkretniejszy sofcik, co na gg zamelduje ile zrobil, rozbij świnke i zagadaj na PW.
    Nie potrzebuje czegoś takiego.
    Mam skrypt w php który sprawdza źródło pewnej strony jak sie zmieni melduje na gg/maila ale tylko powiadamia mnie jak ja odswiezam ta strone ;/

    Chciałbym aby zawsze mnie powiadamiał nawet jak nie jestem przy komputerze i odswiezam ta strone ze skryptem php

    Pilnie potrzebne mniej niż minuta

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj